LET´S WORK TOGETHER. Dobro došli u HAHN+KOLB International

ATORN RockTec PRO PROGRAM GLODALA ZA TVRDE MATERIJALE

sa ekskluzivno zazvijenim višeslojnim oslojavanjem

ATORN RockTec glodala su posebno pogodna za obradu čelika < 1400 N/mm, < 55 HRC, < 60 HRC and < 65 HRC. Širok asortiman proizvoda obuhvata sve geometrije sa najvećom preciznošću.

Novo TiAlSiN višeslojno oslojavanje razvijeno ekskluzivno za ATORN, impresionira svojom izuzetnom tvrdoćom i niskim trenjem za optimalne rezultale.


Posebno u proizvodnji alata i kalupa, obrada tvrdih materijala igra sve važniju ulogu, i sve više zamenjuje dugotrajne operacije brušenja ili elektroerozivne obrade. Ali i u drugim oblastima i dalje postoji potreba za obradom delova nakon očvršćavanja. Ovakvi zahtevi predstavljaju veliki izazov za glodala.

ATORN u ponudi sada ima visoko specijalizovana glodala za sve vrste glodanja. Ovi alati visokih performansi su idealni za obradu materijala tvrdoće do 65 HRC.

Zahvaljujući prilagođenoj geometriji i novom, izuzetno tvrdom višeslojnom oslojavanju, ATORN RockTec PRO glodala obezbeđuju nisko trenje i zbog toga su posebno otporna na habanje. Na primer, moguće je obrađivati visokolegirani alatni čelik kao što je 1.2379 velikim brzinama rezanja do 250m/min i korakom po zubu od 0,001 do 0,15mm.

1521-B1:/Diverses/Neuheiten/ATORN-RockTec/RockTecPro-Mini-auf-Cent-Muenze.jpg

1521-B1:/Diverses/Neuheiten/Bild_Fraeser_Ausigelungen_EN.jpg

POBEDNIK NA TESTIRANJU

Dokaz kvaliteta novih ATORN RockTec PRO glodala je njihova pobeda nad konkurencijom u uporednoj proveri kvaliteta pri obradi tvrdog materijala sprovedenoj od strane GFE Gesellschaft für Fertigungstechnik und Entwicklung Schmalkalden e.V.

Obrađivan je alatni čelik 1.2379 (X153 CrMo V12) tvrdoće 58 HRC. Vršena je obrada unapred definisanim parametrima rezanja sa različitim glodalima od tvrdog metala. ATORN RockTec PRO glodala su imala najduži radni vek i tako došla na prvo mesto u sveukupnoj proceni.


REZULTATI TESTA

  • Malo habanje leđne površine
  • Malo pukotina
  • Gotovo bez nalepljivanja strugotine
  • Minimalno habanje površinskog sloja


TOLERANCIJE

  • Prečnik vretenastog glodala: 0 / -0.005 mm
  • Poluprečnik torusnog glodala:  ± 0,0025 mm
  • Poluprečnik kopirnog glodala: 0 / - 0.01 mm

OTKRIJTE ATORN RockTec PRO GLODALA!


Višezuba glodala od tvrdog metala


Torusna glodala od tvrdog metala


Kopirna glodala od tvrdog metala


DA LI ŽELITE VIŠE INFORMACIJA NA TEMU ATORN ROCKTEC PRO?

Naši stručnjaci su vam na raspolaganju! Slobodno nam pošaljite svoj zahtev putem e-mejla!

5521-B1/sr_RS/CTA Buttons/Request_Now.jpg